Ansöka om skolskjuts läsår 23/24

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER
Elever i förskoleklass, grundskola,  anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola har rätt till skolskjuts om krav utifrån regelverk är uppfyllda, till exempel avstånd.

Observera! Om ditt barn ska börja gymnasiet och är i behov av elevresa till och från skolan ska du ansöka om det här: Ansökan om elevresor (Gymnasium).

Beslut och handläggningstider

Handläggningstiden är normalt 10-30 dagar. Om du ansöker före 1 juni och ansökningshandlingarna är kompletta får du ett beslut på e-post i augusti. Om du lämnar in din ansökan vid skolstart är handläggningstiderna längre. Ett bra råd är därför att ansöka så snart du vet att barnet är i behov av skolskjuts.

Mer information om skolskjuts finns på Lycksele kommuns webbsida: Skolskjuts i grundskolan

Mina sidor

Ditt ärende kommer att flyttas från Mina sidor till Myndighetens ärendesystem. Kommunikation kommer att ske från ärendesystemet till din e-post. Avsändare av e-post är myndighetsenheten@lycksele.se. Har du inte fått någon bekräftelse på din ansökan eller ditt beslut ber vi att du kontrollerar din skräppost. Läs mer om hur Mina sidor fungerar i vår handbok för användare. 
 

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid senare tillfälle. Logga in på Mina sidor för att återuppta ett sparat ärende. 

Frågor om e-tjänsten

Kundtjänst
kundtjanst@lycksele.se
0950-166 00

Personuppgiftsansvarig

Myndighetsnämnden

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Barnet går i förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola eller anpassad gymnasieskola
  • Om ansökan påverkar en vårdnadshavare på en annan adress ska även denna signera ansökan med e-legitimation. När du skickar in ärendet kommer andra vårdnadshavaren att notifieras via e-post och/eller sms om att signera ärendet.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa